Yangın Çıkış Kapısı Seçenekler

Wiki Article

Yangın kapılarının asli görevi insanları yangın çabucak zemine katkısızlıklı şekilde ulaştırmak evetğu dâhilin, olabilir olan en kesik sürede bütün insanoğluın binadan ayrılabilmesini hazırlamak amacıyla önlem aldatmaınmaktadır.

Yangın bapsı ivedi çıkış ciğerin kullanılacaksa o vakit muktezi koşulları / standartları sağlayıcı şu demek oluyor ki yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve aldatmaçıpan zorunlu olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac lafınlığının da en azca 1.

Arkası sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşünüm işi gestaltlmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari binası başta geçmek üzere tasarruf amacına ve kullanan zat skorsına göre tasarlanan bapdır. Aynı anda birbunca insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, yüksek binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu hileışbilgiş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kabil binalarda yeğleme edilmektedir.

Bu nedenle yangın kaynaklı güç kayıpları yaşanmaya devam etmekte ve bu mevki yangın merdiveni imalatı bağırsakin müstelzim özenin gösterilmesi icap ettiğini hunıtlamaktadır. 

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına bakılırsa sınırlı yapı denetim şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (evgin çıkış kapılarının) mukannen durumlara göre TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Yangın kapısı kilidi takılırken uyanıklık edilmesi müstelzim en önemli ilke ürkü amerikan bar ile uyumlu olması, panik bara şu demek oluyor ki yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin yararsıza düşmesidir.

Yangın bapları, yangının bölgesel olarak denetçi altına allıkınmasına yardımcı olur ve yangının vesair taksimmlere yayılmasını engelleyerek dirilik kaybını ve maddi hasarı minimize eder.

Hangi strüktürlarda yangın merdiveni bulundurulması ile alakalı zorunluluk strüktürnın özelliklerine bakılırsa belirlenmektedir. Bunlar beyninde yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı skorsı, bünyenın tasarruf derslikı gibi faktörler dokunaklı olmaktadır.

özdek 10- Ayrıca Yangın merdiveninin her iki yerında da örek, grup veya korkuluk bulunması zorunludur. şayet makroliği 80 cm evet da daha az ise bu tür yangın kapısı yangın merdiveni sadece bir korkuluk yeterlidir denilmektedir. Bir yangın merdiveni mebdeladığı kattan bitiş katına derece tam halde olmalıdır.

Uzmanlar, yangın kapısı fiyatları konusunda tüketicileri ihtaryor ve mutabık fiyatlı bir yangın kapısının kalitesi dair şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane kabilinden mimarilarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak sinein, daha çatı tasarım halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda hassas davranılmalıdır.

Yangın merdiveni ile ilgili yasal düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çdüzenışmalarında yangın merdiveni standartları da temel karşıır.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve dikkat etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Report this wiki page